<  NIEUWS
West-Afrika heeft Nederlandse expertise nodig
26 november 2018

Bevolkingsdruk en klimaatverandering zijn problemen waar West-Afrika momenteel mee kampt. De extreme groei van de populatie in combinatie met de onvoorspelbare seizoenen wekken zorgen op, maar de inzet van het Nederlandse bedrijfsleven laat ogen weer openen.

De regenseizoenen laten steeds langer op zich wachten, de oogstseizoenen worden korter en de verbouwde producten worden schaarser. De lokale landbouwmethoden werkten altijd naar tevredenheid, maar de onvoorspelbare seizoenen gooien de afgelopen tijd roet in het eten. Boeren zijn onzeker over het geschikte moment om te zaaien en dat terwijl er steeds meer monden gevoed moeten worden.

Vanwege onze toonaangevende plaats op het gebied van duurzame en efficiënte productiemethoden is de Nederlandse kennis essentieel voor West-Afrika. De belangstelling om de klimaatweerbaarheid van de regio te versterken is hoog onder het Nederlandse bedrijfsleven en kennisinstellingen. De ontwikkeling van het aanleggen van irrigatiesystemen is in gang gezet; hét hulpmiddel om meer voedsel te kunnen produceren door slimmer gebruik te maken van regen die valt. Het landbouwteam ziet nog meer grote kansen voor Nederlandse bedrijven door hun expertise in te zetten. De mogelijkheden zijn ten slotte grenzeloos!