<  NIEUWS
Wijziging vrije periode railterminals in Canada
12 juli 2018

Sinds mei 2018 gelden er nieuwe regels met betrekking tot de periode dat containers vrij van kosten op de binnenlandse railterminals mogen staan. Ontdek de belangrijkste veranderingen rondom deze regeling!

De Canadian National Railway Company (CNRR) verbindt de diverse regio’s in het uitgestrekte binnenland van Canada vanuit de belangrijkste havens van Canada. Bij aankomst van de containers op de diverse railterminals hanteren de railoperators vaak korte periodes dat containers vrij van kosten op de railterminal mogen staan. Dit heeft als reden dat rail terminals vaak kleiner zijn dan zeehaven terminals, waardoor een ophoping van containers zoveel mogelijk wordt geprobeerd te voorkomen.

Welke nieuwe opslagregels zijn van toepassing?

  • Ook de zondag is nu een betaalde dag in het weekend en wordt meegeteld in de berekening van de vrije tijd. Containers die bijvoorbeeld op vrijdag arriveren, hebben op zondag een laatste vrije dag, omdat CNRR twee dagen vrij hanteert na dag van aankomst.
  • Afhankelijk van de rederij kunnen de opslagkosten voor droge containers, ISO-tanks en gekoelde containers gewijzigd zijn ten opzichte van voorheen.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over de nieuwe opslagregels? Neem dan contact op met onze Noord-Amerika specialist Roderik van Rosse.