<  NIEUWS
Wist-je-datjes Afrika
25 februari 2019

Als specialist op Afrika volgen wij ontwikkelingen, nieuws en kennis op de voet. In dit artikel delen wij wat weetjes met u over Afrika!

Wist u dat…?

…de Afrikaanse taal ontstaan is uit allerlei dialecten van het zeventiende-eeuwse Nederlands. Elke taal neemt woorden over van andere talen, maar het Afrikaans is wel heel bijzonder. U kunt zich voorstellen dat deze jonge taal vaak komisch klinkt vergeleken met de Nederlandse taal!

…dat de Amerikaanse basketbalbond NBA een profcompetitie in Afrika heeft aangekondigd? De Basketball Africa League moet in januari 2020 van start gaan. De kwalificatiewedstrijden staan voor eind dit jaar op de planning, met een maximum van twee teams per land.

…er is berekend dat de bevolking van Afrika binnen 30 jaar is verdubbeld? Het geboortecijfer is erg hoog en de verbeterde gezondheidszorg en welvaartsgroei zorgen voor toenemende levensverwachtingen.

…in grote delen van Afrika wordt te weinig voedsel verbouwd om voor de bevolking te zorgen? De bevolkingsgroei en dieetverandering zorgt ervoor dat er alleen al 20 procent van de granen geïmporteerd moet worden.

…het voedselprobleem in Afrika voornamelijk ook merkbaar is voor Europese landen? Luxeproducten als koffie en cacao zullen schaarser of duurder worden.