<  NIEUWS
Blog Celeste: wist-je-datjes Latijns-Amerika
4 april 2018

Met veel plezier ga ik dagelijks de uitdaging aan om onze Latijns-Amerika activiteiten verder te ontwikkelen. Een zeer bruisende, kleurrijke en diverse regio waar ik nog lang niet op uitgekeken ben. Graag deel ik een paar intrigerende weetjes met u!

Wist u bijvoorbeeld dat…?

…Latijns-Amerika ’s werelds grootste “exporteur” is van voetballers? Landen als Brazilië en Argentinië staan bekend als dé landen die de meeste professionele spelers exporteren naar Europese en Arabische voetbalclubs.

…Venezuela de afgelopen decennia als beste presteert in schoonheidswedstrijden? In Venezuela heerst een zeer ijdele cultuur. Ook blijft de Venezolaanse sector van plastische chirurgie massaal toeristen uit omringende landen trekken.

…Peru al vijf achtereenvolgende jaren geselecteerd is als ’s werelds meest culinaire bestemming? Vooral Lima, de hoofdstad, wordt als een hub gezien voor verschillende prijswinnende restaurants. Naast de wereldberoemde verborgen Inca-stad, de Machu Picchu ruïnes (één van de 7 wereldwonderen), nog een reden om naar Peru af te reizen!

…de inheemse talen Quechua, Aymara, Guarani en Nahuatl, naast Spaans en Portugees, de belangrijkste talen in Latijns-Amerika zijn? Latijns-Amerika heeft een zeer diverse bevolking met Europese, Aziatische, Afrikaanse en inheemse invloeden. Er worden meer dan duizend verschillende inheemse talen in Latijns-Amerika gesproken.

…de meest zuidelijke stad ter wereld, Ushuaia heet en zich in Argentinië bevindt? Voor aanvragen naar deze bestemming kunt u natuurlijk bij Jordex terecht!