<  NIEUWS
Zakelijke kansen in Uruguay
29 oktober 2019

Naast dat Uruguay bekend staat om haar topvoetballers, biedt het land dankzij de gunstige ligging ook veel zakelijke kansen. Met een importvolume van meer dan 465 miljoen euro aan goederen behoort Nederland zelfs tot de top drie exportbestemmingen van Uruguay.

Met 3,5 miljoen inwoners staat het land goed op de kaart ten opzichte van andere Latijns-Amerikaanse landen. De uitstekende werkomstandigheden, gezondheidszorg en opleidingsmogelijkheden komen het imago ten goede.

Behalve dat Uruguay een uitstekende geografische ligging heeft aan de Zuidelijke Atlantische Oceaan, leidt een belangrijke waterweg waaraan Uruguay grenst tevens naar Bolivia, Braziliƫ, Argentiniƫ en Paraguay. De gunstige bereikbaarheid via deze waterweg bevordert de handel naar de genoemde landen.

Dankzij de juiste temperaturen doet bosbouw, landbouw en veeteelt het goed in Uruguay. Dit biedt dan ook veel kansen voor Nederlandse ondernemers, zowel ter bevordering van de import en export van benodigde of geproduceerde goederen, als het bieden van technologische kennis en oplossingen ten behoeve van de productie.