<  HOME

Zeevracht Midden-Oosten

Voor het importeren en exporteren van goederen, zoals projectlading, levensmiddelen en agrarische producten, van en naar het Midden-Oosten is veel specifieke marktkennis nodig. Het Jordex team heeft ruim drie decennia ervaring op het gebied van zeevracht van en naar landen als de Verenigde Arabische Emiraten (UAE), Libanon, Saoedi-Arabië en Jordanië. Door samen te werken met lokale agenten hebben wij veel kennis van de regio, zodat wij op de hoogte zijn van de lokale wet en regelgeving en kosten. Via ons netwerk kunnen wij zeevracht tot aan de deur van klanten afleveren en zo heeft Jordex ook grip op het laatste stuk van de supply chain. Wij werken voor een grote groep klanten die onder andere actief zijn in de levensmiddelen. Deze producten worden zowel in droge containers als koelcontainers (reefers) vervoerd.

De handel naar landen zoals Kuwait, Qatar en Bahrein is levendig en de vraag naar Nederlandse producten neemt toe. Havens als Abu Dhabi, Jebel Ali en Khor Fakkan vormen belangrijke hubs en zijn transitports in het Midden-Oosten. Vanuit deze drie havens zijn veel kleinere havens in het Midden-Oosten met feederdiensten bereikbaar. De laatste jaren weten steeds meer partijen Jordex ook te vinden voor projectlading richting de Emiraten. Het betreft onder andere verschepingen van onderdelen voor de constructiesector, kassenbouw en pijpleidingen voor de olie- en gasindustrie. Uit het Midden-Oosten worden afval, diverse auto-onderdelen, machines en chemicaliën geïmporteerd. Vanzelfsprekend adviseren wij ook over douane gerelateerde zaken en de juiste Incoterms. Ontzorgen is het sleutelwoord binnen Jordex. Het regelen van het transport met maximale zorg en aandacht voor de klant zit in ons DNA.

Sanctielanden

Een aantal bestemmingen in het Midden-Oosten ligt in zogeheten sanctielanden. Het is van essentieel belang eventuele sancties goed in de gaten te houden en hier zorgvuldig mee om te gaan. Het team van Jordex werkt met een strikt ‘compliance beleid’, zodat zij klanten gedegen kan assisteren bij zeevracht zendingen van en naar deze landen.

Bel ons | Vraag een offerte aan

Jordex diensten Midden-Oosten

  • Export en import van Full Container Load (FCL) en Less than Container Load (LCL)containers
  • Projectlading en breakbulk
  • Intermodaal transport: door-to-door service en voor- en natransport
  • Binnenvaart, trein en truck
  • Douane-afhandeling; (melding) export- en importdocumentatie
  • Exporteren onder andere op DAP, CFR, CIF en DDP (Incoterms)
  • Importeren onder andere op basis van FOB en EXW (Incoterms)
  • Verzekering van zeevracht en transport
  • Adviseren over lokale wetten en regelgeving
  • Een lokaal kantoor in Abu Dhabi

Zeevracht bestemmingen in het Midden-Oosten

Dit is slecht een selectie van de havens die Jordex aanbiedt in het Midden-Oosten. Staat de bestemming die u zoekt er niet bij? Neem dan contact op met onze Midden-Oosten specialiste Kim Mulder.

Zeevracht Midden-Oosten

Port of Abu Dhabi, Khalifa Port (Verenigde Arabische Emiraten)
Port of Alexandria (Egypte)
Port of Aqaba (Jordanië)
Port of Bahrain (Bahrein)
Port of Beiroet (Libanon)
Port of Bandar Abbas (Iran)
Port of Dammam (Saudi Arabië)
Port of Dubai, Jebel Ali (Verenigde Arabische Emiraten)
Port of Hamad, Doha (Qatar)
Port of Jeddah (Saudi Arabië)
Port of Khor Fakkan (Verenigde Arabische Emiraten)
Port of Mersin (Turkije)
Port of Shuwaikh (Koeweit)
Port of Sohar (Oman)
Port of Umm Qasr (Irak)