Geplaatst op:

Aankomende drukte voor Chinees Nieuwjaar

Volgend jaar begint het Chinees Nieuwjaar op 1 februari. Het wordt zo groots en uitgebreid gevierd, dat het ieder jaar weer logistieke uitdagingen met zich meebrengt. Dit in combinatie met de huidige drukte vraagt om een strakke planning.

Tijdens het Chinees Nieuwjaar zijn fabrieken en bedrijven gesloten. Chinezen krijgen voor dit feest zeven wettelijk verplichte vrije dagen, Hong Kongers drie. In de praktijk nemen veel mensen ook een aantal dagen ervoor en erna vrij.

Als gevolg van de sluiting van bedrijven ligt de export vanuit China en Hong Kong vrijwel stil. Zoals elk jaar schrappen rederijen dan een aantal diensten in westelijke richting vanuit Azië naar Europa, de zogenoemde blank sailings.

Bedrijven, die vanuit China en Hong Kong importeren, proberen zoveel mogelijk lading deze kant op te krijgen voordat de productie tijdens het Chinees Nieuwjaar stil komt te liggen. Het gevolg? Containerschepen die in een vroeg stadium volledig volgeboekt zijn.

Met rederijen hebben wij ruimteafspraken gemaakt, zodat we ook in drukke periodes, zoals deze, boekingen kunnen aannemen. Toch ontvangen wij aanvragen zo vroeg mogelijk. Neem hiervoor contact op met uw Jordex contactpersoon.

Laatste nieuws

Wij gebruiken cookies. Learn more