Geplaatst op:

Aanvang export aardappelen- en uienseizoen in zicht

Nederland staat bekend om het consumeren van aardappelen en uien, maar is inmiddels ook uitgegroeid tot één van de grootste exportlanden ter wereld op het gebied van verse aardappelen en uien. Afrika is een belangrijke afzetmarkt voor Nederlandse aardappelen en uien.

Boeren hebben de afgelopen jaren geïnvesteerd om de kwaliteit van de oogst te verbeteren. Zowel het Nederlandse klimaat als de bodem zorgen voor een optimale kwaliteit en smaak, wat Nederland een wereldspeler voor deze agrarische producten maakt.

Toch werkt Senegal hard aan de ontwikkeling van lokale productie om meer zelfvoorzienend te worden. Om het huidige marktaandeel te beschermen, liggen er voor Nederlandse bedrijven kansen om de aardappel- en uienproductie in Afrika over te nemen. Als gevolg van de toenemende eigen productie bieden kennis, irrigatiesystemen, mechanisatiesystemen, kwaliteitszaad en teeltprogramma's alternatieve kansen.

In de aanloop naar het exportseizoen van aardappelen en uien naar Afrika, dat in augustus/september aanvangt, adviseren wij u graag bij het vinden van de juiste logistieke oplossing voor u. Neem voor meer informatie of een aanvraag contact op met Afrika specialist Joey Verbrugge.

Laatste nieuws

Wij gebruiken cookies. Learn more