Geplaatst op:

APM Terminals breidt uit

APM Terminals gaat haar terminal uitbreiden om de operatie efficiënter te maken en de capaciteit op de Tweede Maasvlakte te verdubbelen. Hiermee moet APM Terminal de titel als de modernste en efficiëntste van Rotterdam in gaan nemen.

APM Terminal is momenteel goed voor een overslag van 2,7 miljoen standaardcontainers. De uitbreiding van 2,5 kilometer kade en een oppervlakte van 180 hectare moet dat aantal gaan verdubbelen. Naar schatting zal de nieuwe terminal goed zijn voor vier miljoen overslagbewegingen per jaar.

Ondanks dat de terminal in 2015 één van de modernste was, blijkt de efficiëntie van een volautomatische terminal achter te blijven. De te kleine omvang in combinatie met het te veel aantal medewerkers lijken één van de oorzaken te zijn waardoor de terminal niet optimaal draait.

De uitgebreide terminal op de Maasvlakte II kan met dezelfde personele bezetting meer volume gaan verwerken en zou de productiviteit naar het beoogde niveau moeten brengen. Daarvoor is APMT bereid te investeren in om-, her- en bijscholing van medewerkers.

Laatste nieuws

Wij gebruiken cookies. Learn more