Geplaatst op:

Blaastest verplicht na aanvaring havenkade (video)

In Kaohsiung is een containerschip met hoge snelheid tegen de kade aangevaren. Waarschijnlijk was de dienstdoende loods dronken, waardoor loodsen in Taiwanese havens voortaan een blaastest moeten doen voordat ze beginnen met werken.

Afgelopen maandag 20 maart naderde de Hyundai Tokyo de kade van de Taiwanese haven Kaohsiung met hoge snelheid waardoor de alarmbellen bij de havenmeester afgingen. De loods reageerde niet op de waarschuwingen waarna het schip tegen de kade aanvoer.

Toen de loods na de aanvaring op de kade sprong was er een dranklucht ruikbaar. Een blaastest bevestigde dit en de loods gaf toe aan de havenautoriteiten dat hij de nacht voordat hij ’s morgens begon met werken op stap was geweest. Omdat hij slechts adviseur is van de kapitein, is hij niet bestraft.

Ondanks dat er geen gewonden waren en het containerschip en de kade slechts lichte schade opliepen, is een verplichte blaastest per direct ingevoerd. De Taiwanese overheid is nu bezig om het wetsvoorstel definitief te maken.

Wij gebruiken cookies. Learn more