Geplaatst op:

BMSB-seizoen vangt 1 september aan

Het nieuwe Brown Marmorated Stink Bug-seizoen loopt van 1 september 2021 tot en met 31 mei 2022. Alle ladingen uit doellanden met een hoog risico op BMSB moet een verplichte fumigatiebehandeling ondergaan.

Steeds meer landen worden geclassificeerd als opkomend risicogebied voor de Brown Marmorated Stink Bug. Om plagen te voorkomen worden er maatregelen afgekondigd voor het hoog risicoseizoen. Bepaalde goederen die in risicolanden van het doelwit worden vervaardigd of vanuit die landen over zee worden verscheept, zullen aan BMSB-maatregelen worden onderworpen. Dat betekent dat de container met uw goederen gefumigeerd moeten worden alvorens deze op het schip wordt geladen.

Bekijk hier of uw lading een hoog risicogoed is en wat naast Australië en Nieuw-Zeeland de doellanden met een risico zijn. De maatregelen worden het hele seizoen door geëvalueerd en kunnen eventueel worden aangepast op basis van waarnemingen van BMSB en veranderingen in de risicotrajecten.

Het is uw verantwoordelijkheid om te voldoen aan de verwerkings- en certificerings-/rapportage-eisen voor uw lading, die wordt gecategoriseerd als risicogoed. Wij adviseren u graag in het laten uitvoeren van een fumigatiebehandeling in overeenstemming met de vereisten. Neem voor meer informatie contact op met uw Jordex contactpersoon.

Laatste nieuws

Wij gebruiken cookies. Learn more