Geplaatst op:

Canada streeft naar nummer één in eiwitsector

Van bulkproducent tot leverancier van hoogwaardige ingrediënten. Canada staat aan het begin van een transformatie en streeft ernaar in 2035 wereldleider te zijn in de plantaardige eiwitsector.

Hoewel de focus van de prairie provincies van de VS en Canada al twintig jaar lang op bulkproductie en export van granen ligt, richt Canada zich de afgelopen jaren op diversificatie en ontwikkeling van nieuwe producten. Hoe? Door gericht te investeren in innovatie en samenwerking in de waardeketen. Iets waar nog kansen liggen voor de Europese markt als het op expertise aankomt.

Diverse peulvruchten zoals kikkererwten en linzen groeien uitstekend in het korte Canadese seizoen. De productie hiervan is sterk gegroeid door de actieve rol van nieuwe immigranten uit Azië en het Midden-Oosten, waardoor Canada inmiddels grootste exporteur van peulvruchten ter wereld is.

Dé ideale positie om in te spelen op de groeiende vraag naar vleesvervangers, zoals Beyond Meat Burgers en Impossible Burger, en sportvoeding gezien de ervaring in producten met plantaardige eiwitten. Desondanks is het nog niet zo eenvoudig voor Canada gezien het tekort aan verwerkingscapaciteit. Nederland is al jaren een voorbeeld voor Canada, waardoor er verschillende samenwerkingen zijn ontstaan om de weg naar het doel van Canada te bereiken.

Wij gebruiken cookies. Learn more