Geplaatst op:

Containermarkt digitaliseert met elektronische B/L

De Bill of Lading is één van de belangrijkste documenten bij het transport over zee. Als onderdeel van de Blockchain Technology maakt de scheepvaart een doorbraak op het gebied van digitalisering. Een B/L kan nu via één klik overgedragen worden.

Een Bill of Lading (B/L), oftewel cognossement, is een eigendomsdocument dat de waarde van de goederen vertegenwoordigt. Een B/L wordt opgesteld door de rederij of forwarder naar aanleiding van de door de shipper verstrekte gegevens. Het is een verklaring dat, de de B/L omschreven goederen, zijn geladen. Bij aankomst van het schip dient de B/L als eigendomsbewijs. Deze overdracht kan nu ook digitaal plaatsvinden met dezelfde juridische waarde als een traditionele papieren B/L.

De overstap naar een elektronische B/L brengt vele voordelen met zich mee:

Er is geen kans meer dat de B/L zoekraakt; U maakt geen verzendkosten meer voor het opsturen van de B/L aan de ontvanger; Het versnelt het verzendproces (één druk op de knop); Het is een milieuvriendelijke oplossing omdat het de hoeveelheid benodigde papier vermindert.

Heeft u interesse in het digitaliseren van het document of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met onze Customer Service afdeling.

Laatste nieuws

Wij gebruiken cookies. Learn more