Geplaatst op:

Containertunnel alternatief voor Panamakanaal

Een 130 km lange tunnel in Colombia die containers binnen een half uur tijd van de Noord-Atlantische kust naar de Noord-Pacifische kust transporteert, moet het alternatief worden voor het Panamakanaal.

Het Amerikaanse bedrijf Zergratan heeft plannen gepresenteerd voor het graven van een lange ondergrondse tunnel in Colombia. De ‘groene’ tunnel moet als nieuwe doorvoerroute dienen voor containerschepen die gebruik maken van het Panamakanaal.

De ‘Puerto Internacional Las Americas’ of ‘PILA’ tunnel zou de eerste groene scheepvaartcorridor zijn die gebruikmaakt van duurzame technologieën om tot een netto nul-uitstoot te komen.

Zergratan wil in het westen van Colombia twee nieuwe ‘volautomatische’ zeehavens aanleggen. De een in het noorden van de Atlantische kust van Colombia en de ander in het zuiden, aan de Pacifickust. Een tunnel van 130 kilometer moet de noordelijke een zuidelijke kust van het land met elkaar verbinden.

De Maglev-technologie (maglev = ‘magnetic levitation’; ‘magnetisch zweven’), een technologie die in Japan, China en Zuid-Korea wordt gebruikt in snelle magneetzweeftreinen, moet containers in een half uur tijd van de ene naar de andere kant brengen.

Door de PILA zou Colombia kunnen uitgroeien tot een groen distributiecentrum voor goederen van en naar heel Zuid-Amerika. Om de plannen werkelijkheid te maken, is het bedrijf uit Florida op zoek naar investeerders die 75 miljoen dollar in het project willen steken. Het project zelf zou 15 miljard dollar kosten.

Wij gebruiken cookies. Learn more