Geplaatst op:

Generaal moet congestie VS aanpakken

Oud generaal van de United States Transportation Command is door het Witte Huis ingezet om de logistieke problemen in de VS op te lossen. Stephen R. Lyons gaat de Supply Chain Disruptions Task Force die vorig jaar door Biden is opgezet leiden.

Lyons is eind vorig jaar na 36 militaire dienstjaren met pensioen gegaan. Tijdens zijn carrière is hij uitgezonden naar onder meer Irak, Afghanistan en Bosnië. Nu gaat hij John D. Porcari, voormalig staatssecretaris van Transport opvolgen.

Ondanks dat zijn voorganger de verblijfsperiode van zeecontainers en het aantal wachtende zeeschepen in LA en Long Beach heeft gehalveerd, moet Lyons er nog dichter bovenop zitten. Hij zal de bottlenecks; het versnellen en verplaatsen van goederen en kostenbesparing voor gezinnen aanpakken.

“Er is nog veel werk aan de winkel. De wereldwijde bevoorradingsketens blijven kwetsbaar zolang de pandemie havens en fabrieken over de hele wereld blijft verstoren.” Aldus transportminister Pete Buttigieg. Lyons kijkt er naar uit om zijn mouwen op te rollen en verder te bouwen aan het engageren van het bedrijfsleven, arbeiders en havenbelanghebbenden en zo de doorstroming in onze supply chains te verbeteren, de transportkosten te verlagen en uiteindelijk geld te besparen voor de mensen in Amerika.

Wij gebruiken cookies. Learn more