Geplaatst op:

Grand Prix trapt af in Bahrein

Het Bahrein International Circuit is zondag 28 maart het decor van de start van de Grand Prix, het Formule 1 seizoen. Op het uniek gelegen circuit in de woestijn werden afgelopen weekend, vanwege logistieke redenen, ook de testritten verreden.

Na een maandenlange winterstop staat de Formule 1 aan de vooravond van een gloednieuw koningsklasse-jaar in de racewereld. Hoewel de testritten voor aanvang van het seizoen normaal gesproken in Barcelona-Catalunya plaatsvinden, is deze traditie verschoven naar Bahrein om het reizen te beperken. Dat kan vanwege het coronavirus vandaag de dag namelijk een behoorlijke opgave zijn voor de evenementenbranche.

Het circuit van Bahrein is ontworpen door de Duitser Hermann Tilke waarbij ook voormalig Duits autocoureur Michael Schumacher betrokken was. Het Bahrein International Circuit maakt pas sinds 2004 deel uit van de Formule 1-kalender en wordt los van deze race niet veel gebruikt. Hierdoor is het 5.412 kilometerlange parcours vaak onder een laagje zand bedolven, waardoor het vinden van voldoende grip vaak voor problemen kan zorgen.

Laatste nieuws

Wij gebruiken cookies. Learn more