Geplaatst op:

Grote boot, grote vloot

Nadat MSC Maersk van de troon heeft gestoten CMA CGM en Evergreen nu ook hun vloot met tientallen megaschepen. De schepen zijn definitief besteld en gaan in 2026 te water.

CMA CGM heeft 10 nieuwe containerschepen van 24.000 teu besteld bij de Chinese scheepsbouwer Jiangsu Yangzijiang. Volgens de Singaporese maritieme nieuwssite Splash247 kosten ze á 240 miljoen dollar per stuk en worden ze in 2026 opgeleverd. De schepen kunnen op lng ,varen waarmee de Franse rederij haar positie op de duurzaamheidsranglijst wil bevestigen.

Evergreen heeft een nieuwe vloot aan megaschepen besteld bij scheepsbouwers Samsung Heavy Industries (Zuid-Korea) en Nihon Shipyard (Japan). Het gaat om 24 containerschepen van 16.000 teu van 175 miljoen dollar per stuk. De methanolschepen worden in 2026 en 2027 geleverd.

Vorig jaar nam MSC de status over van de jarenlange grootste rederij ter wereld; Maersk. Dit jaar is het de eerste rederij die goed is voor een vloot van 5 miljoen teu en waarbij de 6 miljoen teu is al in zicht.

Wij gebruiken cookies. Learn more