Geplaatst op:

Hevige congestie VS leidt tot noodtoeslag

De enorme congestie in de Amerikaanse havens is onhoudbaar. Het heeft geleid tot de oprichting van een taskforce door president Biden en de havens van Long Beach en Los Angeles. Sinds 1 november is er een noodtoeslag van toepassing.

De logistiek in de VS loopt allesbehalve op rolletjes. Naast de beperkte scheepscapaciteit is er een tekort aan vrachtwagens, congestie op het spoor en brengt het stormseizoen nog meer problemen met zich mee. Record rijen van wachtende schepen ontstaan en prijzen schieten de lucht in. De Amerikaanse kustwacht heeft donderdag een winterweeradvies uitgebracht om de kans op ongelukken te verkleinen.

Volgens de Marine Exchange dobberen er 111 containerschepen op zee rond de havens van Los Angeles en Long Beach, wachtend tot ze aan kunnen meren. Dat verbreekt het record van 21 oktober toen er 108 schepen voor de kustlijn lagen.

Er worden, als onderdeel van de taskforce stappen gezet om de logistieke problemen aan te pakken. Toch zijn de havenautoriteiten genoodzaakt een noodtoeslag door te voeren, die wij helaas zullen moeten doorbelasten aan onze klanten. De toeslag is van toepassing op:

Importcontainers die 9 of meer dagen na lossing op de terminal blijven staan Intermodale importcontainers die 6 of meer dagen na lossing op de terminal blijven

Alle opbrengsten van dit initiatief van de Presidentiële Task Force zullen worden gebruikt voor verbeteringen aan de havens van Long Beach en Los Angeles.

Vragen of meer informatie? Neem dan contact op met onze Noord-Amerika specialist Roderik.

Laatste nieuws

Wij gebruiken cookies. Learn more