Geplaatst op:

Incoterms, waar moet je op letten?

Eens per 10 jaar brengt de ICC een vernieuwde versie van de Incoterms uit. De laatste keer was dat in 2020. Om verwarring te voorkomen is het gebruikelijk om het jaartal van de overeengekomen versie te vermelden, alsmede de haven en land van bestemming.

Bijvoorbeeld bij een export zending: CIF New York, USA Incoterms 2020 of bij een importzending: CFR Rotterdam, The Netherlands Incoterms 2020. Veel voorkomende Incoterms bij zowel import- als export verschepingen zijn: FOB, CFR, CIF en DDP. Daarnaast zijn er nog diverse andere Incoterms.

Internationaal zakendoen vraagt om duidelijke afspraken over waar de verantwoordelijkheid van de verkoper ophoudt en die van de koper begint. Daarvoor bestaan sinds 1936 de Incoterms® van de International Chamber of Commerce (ICC). De ICC Incoterms® beschrijven de verdeling van verplichtingen, risico’s en kosten bij internationale transacties tussen koper en verkoper m.b.t. het transport, de verzekeringen, vergunningen en douaneformaliteiten.

Wil jij de Incoterms in een handig overzicht? Laat jouw gegevens achter onderaan deze pagina en ontvang de hand-out per post.

Wij gebruiken cookies. Learn more