Geplaatst op:

Luchtvracht als alternatief voor zeevracht

Het team van Jordex Air Cargo merkt, dat steeds meer exporteurs de optie luchtvracht onderzoeken voor transporten die ze normaal per schip doen. De reden? De aanhoudende onrust in de Rode Zee.

De problemen in de Rode Zee zijn nog lang niet opgelost en naar verwachting zullen deze voorlopig aanhouden. Exporteurs worden nerveus. Ze zijn bang dat hun lading te laat, of zelfs helemaal niet aankomt en gaan op zoek naar alternatieven.

Doordat schepen niet meer door het Suezkanaal varen, maar langs Kaap de Goede Hoop, duurt de Europa – Azië route tien dagen langer. Kostbare tijd voor bederfelijke goederen zoals voedingsmiddelen en reserveonderdelen voor bijvoorbeeld de autoproductie.

Exporteurs van hoogwaardige goederen en goederen die naar havens die in de buurt liggen van het probleemgebied zoals Jeddah en Doha moeten, overwegen hun lading ook over te hevelen van containerschepen naar vliegtuigen. Luchtvracht is snel, betrouwbaar en nauwkeurig. Wil jij de opties voor deze modaliteit onderzoeken? Neem dan contact op met onze collega’s van Jordex Air Cargo.

Wij gebruiken cookies. Learn more