Geplaatst op:

Luchtvracht wint aan populariteit

De dure transportmodaliteit die vroeger slechts in noodgevallen werd gebruikt voor tijdgevoelige en kostbare lading, is nu populairder dan ooit. De containervaart wordt steeds vaker ingeruild voor luchtvracht, maar waarom?

De laatste drukke maanden van het jaar zijn aangebroken en veel verladers dreigen met lege schappen. De logistieke nood wordt steeds groter, met name door de enorme prijsstijgingen en onzekere aanlevertijden in de containervaart. Dat maakt de keuze voor verladers makkelijker om steeds vaker voor luchtvracht te kiezen.

Ondanks dat de luchtvaartprijzen sinds de coronapandemie ook door het dak zijn geschoten, is de luchtvrachtprijs per kilo een stuk voordeliger doordat de tariefsverhoging momenteel niet in verhouding staat met de containervaart. Waar de luchtvrachtprijzen voor de coronacrisis in 2019 nog gemiddeld 13 tot 15 keer zo hoog lagen dan de containerprijzen, is dat inmiddels 3 tot 5 keer hoger door de enorme tarievenhausse bij rederijen. Voor wie de logististieke nood aan de orde van de dag is, zijn deze extra inkoopkosten aannemelijk.

Dat luchtvracht steeds meer gaat concurreren met de scheepvaart is te merken op de luchthavens. Schiphol kent forse congestie bij de vrachtafhandeling, beperkte capaciteit en opstoppingen bij de aan- en afvoer over de weg, maar vergeleken met de haven is dat niets.

Neem voor meer informatie of een aanvraag voor de beste luchtvrachtoptie contact op met Jordex Air Cargo.

Laatste nieuws

Wij gebruiken cookies. Learn more