Geplaatst op:

Maersk gaat rebranden

Maersk en MSC, de twee grootste rederijen ter wereld, hebben aangekondigd te stoppen met de 2M-alliantie. Daarnaast gaat de Deense rederij submerken zoals Hamburg Süd en Sealand onderbrengen bij het moederbedrijf; Maersk.

In januari 2025 verbreken Maersk en MSC hun samenwerking als alliantie. De rederijen zijn in 2015 een overeenkomst aangegaan voor tien jaar met een opzegtermijn van 2 jaar.

‘Het stopzetten van de 2M-alliantie plaveit de weg voor beide bedrijven om de uitvoering van hun individuele strategieën voort te zetten’, aldus beide CEO’s. Volgens Maersk en MSC heeft de beslissing geen directe invloed op de dienstverlening.

In de loop van dit jaar gaat Maersk geleidelijk aan de verschillende merken onder de Maersk-paraplu integreren. Naast Hamburg Süd en Sealand verdwijnen ook de namen Senator, Twill, Aliança en KGH.

Door Maersk als overkoepelende bedrijfsorganisatie in te zetten verwacht de rederij klanten effectiever te kunnen bedienen met de vertrouwde service die ze gewend zijn.

Wij gebruiken cookies. Learn more