Geplaatst op:

Minder capaciteit Eastbound-Westbound tijdens Golden Week

Van 1-7 oktober staan China en Hong Kong in het teken van Golden Week. Tijdens deze National Holiday zijn bedrijven en fabrieken gesloten, waardoor de export vrijwel stil komt te liggen.

Golden Week begint op National Day, in de volksmond Guo Qing Jie genoemd. Deze feestdag, waarop de stichting van de Volksrepubliek China wordt gevierd, vindt standaard plaats op 1 oktober. Dit wordt uitbundig gevierd met optochten en parades.

Voor Chinezen is Golden Week een bijzondere week. Het is dé periode waarin alle Chinezen vrij hebben en zelf genieten van een dagje uit of een vakantie in eigen land, waardoor het overal hartstikke druk is.

Als gevolg van de sluiting van kantoren en fabrieken worden er rondom die periode diverse afvaarten richting Europa geschrapt, ook wel blank sailing genoemd. Begin november heeft dit weer effect op het aantal afvaarten vanuit Europa naar het Verre Oosten.

De scheepscapaciteit van import- en vervolgens exportzendingen zal de komende tijd beperkt zijn. Wij adviseren je daarom om zendingen zo snel mogelijk bij ons aan te melden, zodat wij deze tegen de beste condities en de meest gunstige tarieven kunnen verschepen.

Voor aanvragen of meer informatie kunt u terecht bij uw bekende Jordex contactpersoon.

Wij gebruiken cookies. Learn more