Geplaatst op:

Nieuw platform maakt binnenvaart aantrekkelijker

Door het tekort aan trucks en de steeds hogere kosten zien wij een verschuiving naar de barge. Het nieuwe platform European River Information Services dat de binnenvaart moet helpen bij het kiezen van de beste route komt daarom als geroepen.

Het wordt steeds aantrekkelijker om het voortransport voor exportladingen vanuit Nederland per barge te doen. Bij grote aantallen neemt het niet alleen meer vrije dagen met zich mee, maar het is ook een stuk ‘groener’, waardoor goedkoper, dan transport per truck.

Met het initiatief van Rijkswaterstaat dat op 30 september live is gegaan, kunnen binnenvaartschippers eenvoudig een route en reisplanning maken. European River Information Services, afgekort EuRIS, bundelt informatie van verschillende websites en bronnen. Het geeft de actuele vaarwegsituatie weer die van invloed is op de reistijd zoals wachttijden, incidenten of verstoringen.

Binnen een afgeschermde omgeving kunnen binnenvaartschippers informatie met elkaar uitwisselen, denk hierbij aan aankomsttijden. Het platform voorziet van informatievoorziening van de volgende landen: België, Bulgarije, Duitsland, Frankrijk, Hongarije, Kroatië, Luxemburg, Oostenrijk, Roemenië, Servië, Slowakije en Tsjechië.

Wij gebruiken cookies. Learn more