Geplaatst op:

Port Hamad: commerciële haven van wereldklasse

In het rijkste land van de wereld is Port Hamad benoemd tot belangrijkste zeehaven van Doha nadat het bijna 400 meter lange containerschip APL Temasek de haven heeft aangedaan. Hiermee heeft de haven het record als grootst afgehandeld schip verbroken.

Containerhaven Hamad beschikt over twee containerterminals. De nieuwe containerreus van APL werd op Container Terminal 1 afgehandeld die een diepwaterpier van maar liefst 1.180 meter heeft, acht ultra-grote STS containerkranen en een capaciteit van ongeveer 2.00 miljoen TEU per jaar.

De haven fungeert als een katalysator voor de handelsindustrie van het land, waardoor Qatar beter gepositioneerd is om te profiteren van de verwachte regionale groei van het containertransport alsmede van het algemene vrachtverkeer. Deze haven moderniseert de manier waarop Qatar de import en export behandelt en vergroot hun maritieme invloed over de hele wereld.

Vóór de opening van de haven van Hamad leverden veel grotere vrachtschepen vracht af in havens van de Verenigde Arabische Emiraten dat vervolgens overgeladen werd op kleinere schepen die de weg naar Qatar vervolgde. De haven van Hamad heeft een oppervlakte van ongeveer 20 km2, die jaarlijks een capaciteit van zes miljoen vrachtschepen verwerkt. De immense omvang van de haven zal de economie van Qatar verder doen groeien en ervoor zorgen dat meer vracht naadloos de natie binnenkomt en verlaat.

Laatste nieuws

Wij gebruiken cookies. Learn more