Geplaatst op:

RWG stelt piektoeslag uit

De piektoeslag die Rotterdam World Gateway (RWG) eigenlijk per 1 februari zou invoeren is uitgesteld tot maart. De toeslag leidde tot veel ongenoegen bij brancheorganisaties.

Eind vorig jaar kondigde RWG een piektoeslag van 15 euro aan voor vervoerders die een tijdslot willen boeken voor het aan- en afleveren van containers tussen zes uur ’s morgens en zes uur ’s avonds. De piektoeslag wordt geïntroduceerd vanwege de aanhoudende drukte.

Brancheorganisaties Vereniging Eigen Rijders Nederland (VERN) en Transport en Logistiek Nederland (TLN) zijn het niet eens met de toeslag. VERN geeft aan dat eigen rijders niet van plan zijn te betalen en TLN roept containerwegvervoerders op om voorlopig niet akkoord te gaan met het voorstel van RWG.

Deze maand gaan op verzoek van Alliantie Zeecontainervervoerders (AZV), een samenwerkingsverband van TLN en de Verenigde Zeecontainer Vervoerders (VZV), de brancheorganisaties en de Rotterdamse terminal rond de tafel. AVZ heeft gevraagd de toeslag minimaal uit te stellen tot maart om het voorstel juridisch te toetsen.

Meer informatie? Lees dan het artikel RWG voert 1 februari piektoeslag in.

Wij gebruiken cookies. Learn more