Geplaatst op:

Shanghai voert no mercy coronabeleid

Het leven in de Chinese mega stad ligt plat. Nadat er eind maart duizenden coronabesmettingen gemeld zijn en dit aantal bleef stijgen, zijn de maatregelen aangescherpt tot het extreme toe.

Het oorspronkelijke plan was om eerst het oostelijke deel van de stad af te sluiten en daarna het westelijke deel om verdere besmettingen te voorkomen. Doordat de lockdownperiode van het oostelijke deel met tien dagen verlengd is, is er een overlap ontstaan en is de hele stad in volledige lockdown.

Bijna alle 26 miljoen inwoners mogen hun huis niet uit, ze mogen alleen naar buiten om zich te laten testen. Fabrieken en bedrijven zijn genoodzaakt hun werkzaamheden stil te leggen en zelfs de haven is gesloten. Door de sluiting dreigen er weer tekorten. Dit komt bovenop de tekorten die ontstaan door de oorlog in Oekraïne.

Volgens het beleid in Shanghai moet iedereen die positief test in isolatie, zelfs kinderen. Wanneer een kind onder de zeven jaar positief test en de andere gezinsleden niet, moet het naar een speciaal behandelcentrum in de stad. Kinderen boven de zeven jaar die positief testen, gaan net zoals andere besmette mensen naar een centrale qarantainelocatie.

Als de ouders positief testen en de kinderen niet worden ze ook gescheiden. De kinderen gaan dan naar een speciale opvanglocatie omdat de ouders niet voor hen kunnen zorgen omdat die in isolatie moeten. De autoriteit benadrukt dat als het hele gezin besmet is ze niet van elkaar gescheiden worden.

Wij gebruiken cookies. Learn more