Geplaatst op:

Spring Thaw Canada 2023

Tijdens de spring thaw periode dooit het zo hard, dat er gewichtrestricties voor trucks gelden om te voorkomen dat het wegennetwerk aangetast wordt. Deze periode start dit jaar op 6 maart.

Bij de overgang van winter naar de lente dooit het in Canada vaak zo hard dat het wegennetwerk kan worden aangetast door de overmatige hoeveelheden smeltwater. De Canadese overheid stelt daarom in deze periode gewichtsrestricties in. Deze zijn van toepassing op al het voor- en natransport per truck in de provincie Quebec. Het maximum te laden gewicht verschilt per container en per rederij.

Elke lading die gedurende deze periode in Quebec wordt vervoerd, kan extra kosten met zich meebrengen wegens verandering van uitrusting en/of gebrek aan beschikbaarheid van vrachtwagens. De lading dient gelijk over de containervloer verdeeld te worden. Dit is de verantwoordelijkheid van de aflader.

De spring thaw periode loopt dit jaar van 6 maart tot en met 19 mei en is verdeeld over drie zones:

Zone 1; maandag 6 maart (00:01) tot vrijdag 5 mei (23:59) Zone 2; maandag 13 maart (00:01) tot vrijdag 12 mei (23:59) Zone 3; maandag 20 maart (01:01) tot vrijdag 19 mei (23:59)

Wij gebruiken cookies. Learn more