Geplaatst op:

Staking feederdiensten China

Om het varend personeel de gelegenheid te geven een coronavrij Chinees Nieuwjaar te kunnen vieren, leggen de rederijen de containerfeederdiensten vanaf medio december plat. Dat vraagt om alternatieven om sommige Chinese bestemmingen toch bereikbaar te maken.

In 2022 begint het Chinees Nieuwjaar op 1 februari. Het is de belangrijkste feestdag en wordt twee weken lang groots gevierd. Om het feest dit jaar met familie te vieren gelden er strenge quarantaine-eisen voor de Chinese bevolking.

Verschillende rederijen hebben de eerste feederdiensten daarom uit het schema geschrapt. Hiermee worden de havens Beihai, Fangcheng en Qinzhou in de provincie Quangzhi als eerste getroffen. Ook de provincie Fujian, met onder meer de haven van Fuzhou, accepteert straks tijdelijk geen lading meer.

Ondanks dat de grote Chinese zeehavens operationeel blijven, kan de staking van de feederdiensten elders in de bevoorradingsketen indirect effect hebben. De coronacrisis leidt opnieuw tot verschuivingen tussen modaliteiten. Naar verwachting zullen verladers de kleinere Chinese havens over land of spoor aandoen, wat kan leiden tot capaciteitstekorten.

Hoe lang de staking zal aanhouden verschilt per rederij en bestemming. Neem voor meer informatie contact op met jouw Jordex contactpersoon.

Laatste nieuws

Wij gebruiken cookies. Learn more