Geplaatst op:

Trends; seafood nummer één eiwit wereldwijd

Reeferspecialisten Ferdi en Annette en salesmanager Danny waren op de Seafood Expo Global in Barcelona. Zij zagen de beurs als het perfecte moment om hun netwerk uit te breiden en up-to-date te blijven van de laatste ontwikkelingen en trends die we graag met je delen.

Eind april vond de 28ste editie van het driedaagse evenement plaats. De 26.630 duizend bezoekers en 1550 bedrijven uit 76 landen bevestigde de positie als grootste handelsbeurs voor de visbranche.

Vis en zeevruchten waren in 2021 met een geschatte waarde van 164 miljard dollar het meest verhandelde dierlijke eiwit wereldwijd. Dit is drie keer zoveel dan de nummer twee; rundvlees. De vraag naar hoogwaardige vis en zeevruchten is voornamelijk in de VS, EU en China toegenomen.

Een veel terugkomend onderwerp op de Seafood was duurzaamheid. Dat uitte zich in de inzendingen voor de Global Excellence Awards, maar ook in de presentaties van de standhouders. Bij verpakkingen wordt er steeds minder of zelfs geen gebruik gemaakt van plastic. Ook wordt er vooruitgelopen op de steeds strenger wordende EU-regelgeving.

Convenience was een andere trend. Er worden meer visproducten ontwikkeld die gemakkelijk te serveren zijn. Denk hierbij aan vistapas zoals bonbons met zalm en krab, kleine maaltijden voor ziekenhuizen die niet te machtig zijn, maar wel veel eiwitten bevatten voor het herstel en kant-en-klare mosselmaaltijden. Ook is er meer vraag naar culinaire en luxe-ervaring zoals oesters, kaviaar en sint-jakobsschelpen.

Wij gebruiken cookies. Learn more