Geplaatst op:

Vaarschema Azië-Europa-lijn aangepast door congestie

De M2-alliantie die bestaat uit Maersk en MSC, past het vaarschema van de Azië-Europa-lijndiensten aan. Hiermee speelt de alliantie in op de uitdagingen die de aanhoudende congestie in Noord-Europa en Singapore met zich meebrengt.

Door het vaarschema aan te passen en het aantal aanlopen te beperken hoopt de alliantie op minder vertraging en verstoringen. Zo worden een aantal drukke havens geschrapt in sommige diensten. Lading voor deze havens wordt meegegeven op een andere dienst of in een andere haven gelost.

Twee van die havens in Europa zijn Rotterdam en Le Havre. Rotterdam is momenteel één van de drukste havens van de wereld. Volgens de Port Congestion Watch van het scheepsdatabureau Linerlytica lagen er begin augustus elf schepen met 95.000 TEU voor anker te wachten voor de haven.

De meest verstopte haven wereldwijd is het moment Shanghai. Hier liggen honderd schepen voor anker die goed zijn voor 425.000 TEU. Ondanks dat de situatie in Singapore verbeterd is, ligt er nog een vergelijkbaar aantal TEU met Rotterdam stil. Ook deze havens worden in een aantal diensten geschrapt.

Wij gebruiken cookies. Learn more