Geplaatst op:

Verhoging laagwatertoeslag Montreal

Sinds enkele weken neemt de daling van het waterpeil van de St. Lawrence River in Canada sterk toe. De Canadese autoriteiten maken melding van verdere beperkingen van de diepgang met verhoging van de bestaande laagwatertoeslag als gevolg.

Schepen die de haven van Montreal willen aandoen, kunnen die uitsluitend via de St. Lawrence River bereiken. Bij deze rivier is een sterk veranderende waterstand een terugkerend fenomeen.

Het laagwaterniveau van de St. Lawrence River is dit jaar al sinds februari een grote belemmering. Om de gemiste containers en opbrengsten te compenseren, voeren rederijen al sinds 7 februari 2021 een laagwatertoeslag door. Het waterniveau is op dit moment dermate laag dat schepen nog minder laadcapaciteit hebben. Per 15 juni 2021 wordt deze toeslag verhoogd voor verschepingen van alle landen van oorsprong naar de oostkust van Canada, met uitzondering van Azië.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over de verhoging van de laagwatertoeslag? Neem dan contact op met Noord-Amerika specialist Roderik van Rosse.

Laatste nieuws

Wij gebruiken cookies. Learn more