<  NIEUWS
Alternatieven bij capaciteitsproblemen scheepvaart
8 maart 2017

Door de extreme drukte op schepen wordt er steeds vaker gekozen voor een andere modaliteit. Luchtvracht en transport per trein zijn populaire alternatieven die wij aanbieden.

Schepen zijn overboekt, containers blijven op de kade staan en de tarieven voor verschepingen van Europa naar Azië en v.v. schieten omhoog. Niet gek dus dat bedrijven op zoek gaan naar een alternatief.

Sinds april 2016 is er een spoorwegverbinding tussen de Chinese stad Chengdu en Tilburg. Dit is een onderdeel van de Nieuwe Zijderoute; een initiatief van de Chinese overheid om China beter te verbinden met het Midden-Oosten en Europa.

Gebruik van deze spoorwegverbinding is aantrekkelijk vanwege de snelle transittijd. Dit is aanzienlijk sneller dan de snelste vaarroute tussen Shanghai en Rotterdam.

Een duurdere, maar nog snellere optie is luchtvracht. Luchtvracht is bijzonder efficiënt om goederen en producten in korte tijd te vervoeren en de mogelijkheden zijn eindeloos. Er zijn diverse Nederlandse luchthavens en er vertrekken dagelijks vliegtuigen naar alle continenten wereldwijd.

Bent u geïnteresseerd in landtransport via de Nieuwe Zijderoute of in luchttransport? Neem dan contact op met uw bekende contactpersoon binnen Jordex.