<  NIEUWS
Wesley over projectlading
8 april 2019

Het zoeken naar logistieke oplossingen, waarbij obstakels uitdagingen zijn en efficiëntie centraal staat. Als het op projectlading aankomt zoekt en denkt Wesley graag met u mee.

Wesley heeft vele soorten en maten projectlading behandeld. Voor één van de grootste baggermaatschappijen van de wereld heeft hij projecten gedaan in het Midden-Oosten en Singapore. Naast zijn jarenlange ervaring als expediteur, heeft hij een opleiding gevolgd voor douanedeclarant.

Sinds eind vorig jaar maakt Wesley deel uit van het Jordex team. Met zijn achtergrond en expertise is hij de perfecte persoon om u te assisteren bij projectlading. Wij stelde hem een aantal vragen.

Projectlading is een breed begrip, maar wat is het precies en welke factoren zijn belangrijk?
Projectlading wordt vaak omschreven als (break)bulk, out of gauge lading, roro transport, heavy lift en automotive maar ook grote volumes van standaard containers die in korte tijd weg moeten. Lading wordt vaak als projectlading gezien wanneer er afwijkende afmetingen, gewichten of bijzondere materialen van toepassing zijn en/of lading waarbij grote volumes en tijd een belangrijke rol spelen.

Bij projectlading komen er veel uitdagingen kijken. Betrouwbare partners en een gedetailleerd plan van aanpak is daarom essentieel. Belangrijk is om het gehele traject stap voor stap door te lopen en op de hoogte te zijn van de regelgevingen en de mogelijkheden. Lading wat bijvoorbeeld wel aan boord van een zeeschip geladen mag worden, mag soms niet over de weg vervoerd worden in verband met afwijkende afmetingen en gewichtsrestricties. Om de lading toch op de uitgaande terminal te krijgen kunnen we dan transport per barge aanbieden.

Indien gewenst komen wij ook naar de klant toe om de lading te bekijken of mee te denken in het logistieke traject. Wij kijken en denken graag mee, ook op locatie!

Hoe blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de branche?
We bezoeken regelmatig beurzen en seminars. Zo staat de Breakbulk Europe en het Project Cargo Summit op de agenda. Maar vooral het contact met klanten, rederijen en relaties houdt ons up-to-date.

Zijn er trends voor 2019?
Klanten zijn op zoek naar een logistiek verlengstuk van hun organisatie met de juiste en actuele kennis, zodat de klant zich kan richten op de core business van het bedrijf.  Daarnaast willen klanten kunnen kiezen van welk onderdeel in de logistieke keten ze gebruik maken. Bijvoorbeeld alleen het gedeelte zeevracht, voor- en natransport of de gehele supply chain.

Een andere trend is het steeds zwaarder en groter worden van projectlading, zodat men op eindbestemming minder handelingen heeft om de lading uiteindelijk te kunnen gebruiken. In de haven van Rotterdam is de laatste jaren veel geïnvesteerd in een speciale terminal voor projectlading op de tweede Maasvlakte. Daarnaast zien we bij rederijen ook het belang groter worden door het aanpassen van containerschepen zodat de schepen meer projectlading mee kunnen nemen.

Wilt u een aanvraag doen of meer informatie? Neem dan contact op met Wesley Eekman.