<  NIEUWS
Argentijnse president bezoekt Nederland
4 april 2017

Op 27 en 28 maart jl. heeft de Argentijnse president Mauricio Macri het eerste staatsbezoek ooit aan Nederland gebracht. Als onderdeel hiervan werd het Business Forum in de Beurs van Berlage in Amsterdam georganiseerd.

President Mauricio Macri werd vergezeld door een delegatie van bewindspersonen, vertegenwoordigers uit het Argentijnse bedrijfsleven en zijn echtgenote Juliana Awada. Het Argentinië-Nederland Business Forum werd bijgewoond door Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima en onze Latijns-Amerika specialiste was er ook!

Tijdens het Business Forum stond het bevorderen van de economische samenwerking tussen de twee landen centraal. Nederland is één van de belangrijkste handelspartners van Argentinië. Met name voor de import van ijzererts, olieproducten, veevoeder en verschillende voedingsproducten.

Nederland exporteert daarentegen veel basisgrondstoffen voor de industrie, halffabricaten, chemische producten en auto-onderdelen naar Argentinië. Ook is Nederland één van de grootste investeerders in het Zuid-Amerikaanse land.

Nu Argentinië onder het bewind van president Macri zich langzaam maar zeker opent voor verdere internationale handel en investeringen, wordt er verwacht dat de economische activiteiten tussen Nederland en Argentinië zullen toenemen. De zakelijke kansen liggen met name op het gebied van landbouw, watermanagement, logistiek en energie, die uitgebreid tijdens het forum werden besproken.

Een ander belangrijk onderdeel van het staatsbezoek was een bezoek aan de Rotterdamse haven. Tijdens het bezoek is een intentieverklaring ondertekend tussen de havens van Buenos Aires en Rotterdam. Hiermee gaan de twee havens een strategische samenwerking aan, waarbij het Rotterdamse Havenbedrijf zal bijdragen aan de modernisering van de haven van de Argentijnse hoofdstad.

Heeft u vragen over Argentinië of wilt u meer weten over onze diensten in dit land? Neem dan contact op met Celeste Flores.