<  NIEUWS
Argentinië opent nieuwe hub
2 november 2018

Argentinië heeft afgelopen maand een logistieke hub in Antwerpen geopend om de export naar Europa te stimuleren. Verwacht wordt dat Antwerpen de nieuwe gateway wordt voor Argentijnse producten op de Europese markt.

Het doel van de logistieke hub is om Argentijnse exporteurs te helpen concurreren op internationale markten. Dit als gevolg van een grondige analyse die eerder door het Argentijnse agentschap voor investeringen en internationale handel (AAICI) werd uitgevoerd, om de belangrijkste obstakels waarmee Argentijnse bedrijven worden geconfronteerd in kaart te brengen.

Na Rotterdam is Antwerpen de tweede haven in Europa. Gelegen op korte afstand van de belangrijkste handels- en consumptiecentra van de regio, vormt het een belangrijk distributiecentrum voor de rest van Europa. Het Zuid-Amerikaanse land heeft eerder ook in Shanghai en Dubai vergelijkbare hubs geopend om de handel met het Midden-Oosten en het Verre-Oosten te bevorderen.

Het initiatief maakt deel uit van een project van de Argentijnse overheid om de export tegen het jaar 2030 te verdrievoudigen. Volgens het Nationale Instituut van Statistiek (INDEC) heeft Argentinië in 2017 voor een totaal van $58,428 miljoen geëxporteerd.