Geplaatst op:

Blank sailings rondom Golden Week

China en Hong Kong vieren van 1-7 oktober Golden Week. In praktijk komt het erop neer dat bedrijven gesloten zijn, de export vrijwel plat ligt en afvaarten geschrapt worden.

Golden Week begint op National Day, in de volksmond Guo Qing Jie genoemd. Deze feestdag, waarop de stichting van de Volksrepubliek China wordt gevierd, vindt standaard plaats op 1 oktober en wordt uitbundig gevierd met optochten en parades.

Net voor Golden Week wordt het laagseizoen van de containervaart ingewijd. Volgens databureau Sea-Intelligence zijn er alleen al op de grote vaarroutes vanuit het Verre Oosten in twee weken tijd 47 extra blank sailings. Eind oktober, begin november heeft dit weer effect op het aantal afvaarten vanuit Europa naar het Verre Oosten.

De scheepscapaciteit van import- en vervolgens exportzendingen zal de komende tijd beperkt zijn. Wij adviseren je daarom om zendingen zo snel mogelijk bij ons aan te melden, zodat wij deze tegen de beste condities en de meest gunstige tarieven kunnen verschepen. Voor aanvragen of meer informatie kunt u terecht bij uw bekende Jordex contactpersoon.

29 september 2023

JIT: Just in Time

Onze import afdeling is vanaf begin dit jaar operationeel. Sinds 1 september heeft onze export afdeling ook de volledige overstap gemaakt.

29 september 2023

Nieuwe stagiaires bij Jordex

Als erkend leerbedrijf bieden wij jaarlijks diverse stageplaatsen met doorgroeimogelijkheden aan. Vorige maand zijn er zeven begonnen.

19 september 2023

Terminals sluiten vanwege weersomstandigheden

Vanwege de harde wind hebben nagenoeg alle terminals in de Rotterdamse haven hun werkzaamheden stilgelegd.

19 september 2023

Koolstofheffing op ingevoerde producten

Om bij te dragen aan de klimaatinspanning van de EU is koolstofheffing op ingevoerde goederen van toepassing. Produceren in een derde land is onaantrekkelijk.

30 augustus 2023

Countdown tot de Wereldhavendagen 2023

Het grootste jaarlijkse maritieme evenement van Nederland trekt niet alleen honderdduizenden bezoekers, maar ook Jordex!

30 augustus 2023

MSC en Maersk stoppen eerder dan verwacht met 2M-alliantie

Begin dit jaar kondigden MSC en Maersk aan een punt te zetten achter hun samenwerking. Op papier zou dit in 2025 zijn, in praktijk is dit deels al een feit.

30 augustus 2023

Uitbreiding team Jordex: Felicia, Robin en Bradley

Ons team is uitgebreid met drie nieuwe jonge collega’s. Robin Grootendorst, Felicia Klaassen en Bradley Lammeren.

29 augustus 2023

Registratie exportdocument verplicht

Sinds dit jaar is het bij alle Rotterdamse terminals verplicht om voor het inleveren van een container het exportdocument te registreren via Portbase.

Wij gebruiken cookies. Learn more