<  NIEUWS
Certificate of Conformity vereist in Abidjan
18 mei 2018

Verscheept u goederen vanuit of naar Abidjan? Dan dient u er rekening mee houden dat de autoriteiten van Ivoorkust vanaf 16 juli 2018 het Certificate of Conformity (CoC) vereisen.

De regeling geldt niet op gebruikte auto’s of persoonlijke bezittingen, maar is van toepassing op nieuwe voertuigen, evenals op andere vracht. Iedere zending met de gereguleerde producten naar Ivoorkust moet verzegeld zijn met het certificaat van overeenstemming (CoC). Deze nieuwe regeling is in het leven geroepen om Ivoorkust en zijn consumenten te beschermen tegen producten die niet aan de normen voldoen en niet-conform zijn. Als het certificaat niet kan worden verstrekt, worden de goederen ook niet ingeklaard door de douane, maar worden er tevens boetes opgelegd en als gevolg kan de lading zelfs vernietigd.

Wij willen u er daarom op attenderen het certificaat tijdig voorafgaand aan de zending op te laten maken door uw lading te laten controleren bij een inspecteur. Heeft u vragen met betrekking tot het Certificate of Conformity (CoC)? Ons Customer Service Department helpt u graag verder.