<  NIEUWS
Connected by Horsepower tijdens EK
27 augustus 2019

Connected by Horsepower. Daar ging het afgelopen week om tijdens de Europese Kampioenschappen Springen, Dressuur & Para Dressuur in Rotterdam. Hier wordt de verbinding tussen sport en economie gemaakt, want sport verbroedert.

Van 19 t/m 25 augustus was het dubbel feest; het CHIO vierde haar zeventigste verjaardag en de Europese Kampioenschappen werden gehouden in Rotterdam. In het Kralingse Bos is een week lang topsport van het hoogste niveau gereden tijdens de FEI European Championships Springen, Dressuur & Para Dressuur. Na de Wereldruiterspelen in 1994 is dit het grootste hippische event in Nederland ooit!

In een hoog tempo mondialiseert de hippische sport. De Europese Kampioenschappen hebben niet alleen belang voor de sport, maar ook voor het land, de regio en Rotterdam. Het CHIO Rotterdam heeft een duidelijke link met de stad, maar ook zeker met de Rotterdamse haven. Ze werken graag samen met landen waar de paardensport in opkomst is en waar de Rotterdamse haven belangen bij heeft. Dit doen zij vanuit de CHIO Port Club Rotterdam, waar Jordex CEO Ruud Maaskant stuurlid van is, in samenwerking met Rotterdam Partners en Het Havenbedrijf Rotterdam.

Tijdens de Europese Kampioenschappen kwamen de negenentwintig leden van de Port Club bij elkaar en werd onder andere gesproken over de groei van het zakelijk netwerk, de zichtbaarheid en de komende evenementen. Met de CHIO Port Club Rotterdam heeft de band met de Rotterdamse haven weer een enorme impuls gekregen. Natuurlijk werd er ook volop genetwerkt en hebben we met onze relaties vanuit een loge genoten van de dressuur Kür op Muziek.