<  NIEUWS
De voordelen van Shippers Owned Containers
10 mei 2021

Voor import vanuit China bieden Shippers Owned Containers (SOC) mogelijk de oplossing voor u in tijden van equipment tekort. Wij denken graag met u mee door de mogelijkheden via Shipper Owned Containers te bekijken.

SOC geeft aan dat de containers eigendom zijn van de partij die de containers vastlegt. Wij hebben de afgelopen jaren een sterk netwerk opgebouwd van leveranciers, inclusief online portals.

Rederijen kampen met een drastisch tekort aan zowel scheepsruimte als container equipment. Bij gebruik van SOC omzeilt u het tekort aan container equipment vanuit China waar rederijen in de huidige marktsituatie mee twisten. Bij het kiezen voor SOC gaan wij opzoek naar een container om die vervolgens te laten transporteren in plaats van dat de rederij hier een eigen container voor vrijstelt.

Het voordeel voor u is dat de kans groter is dat de containers daadwerkelijk worden geboekt en wij deze aan boord krijgen. Een nog groter voordeel is dat er geen detentiekosten van toepassing zijn omdat de containers op een lange termijncontract worden vastgelegd, waardoor er meer dan voldoende “free time” aangeboden kan worden na aankomst in Rotterdam. Jordex legt de containers vast op basis van een “pick up of per diem fee” en deze beweegt mee met de markt.

Wij staan dagelijks in contact met de diverse leveranciers en houden u graag op de hoogte van nieuws en ontwikkelingen. Neem bij vragen of meer informatie contact op met Peter Kuijper.