<  NIEUWS
Drie tips voor zakendoen als vrouw in de Emiraten
16 september 2019

Als vrouw succesvol zakendoen in de Emiraten? Dat kan soms lastig zijn door verschillende culturen en gewoontes. Wij geven drie tips!

  1. Wacht bij een kennismaking even af voordat u een Emirati man de hand schudt. Veel getrouwde mannen schudden vrouwen geen hand uit respect voor hun eigen vrouw. De enige hand die de man aanraakt, is de hand van zijn vrouw. Zij zullen met hun hoofd knikken en de hand op de borst leggen of een buiging maken in plaats van een hand schudden.
  2. Stem uw kleding af op uw afspraak. Bij Europese bedrijven is het bedekken van schouders en benen voldoende. Bij lokale bedrijven is het soms verplicht om met een abaya naar binnen te gaan. Let ook op uw kledingkeuze wanneer u gaat shoppen in een winkelcentrum. Te bloot gekleed gaan, wordt niet gewaardeerd. U kunt er zelfs voor worden uitgezet door de beveiliging.
  3. Vat het niet persoonlijk op als een man eerst wordt aangesproken tijdens een zakelijke ontmoeting. Het is gebruikelijk dat eerst de man wordt aangesproken en dan pas de vrouw.

Neem bovenstaande tips mee, maar laat u als vrouw zeker niet weerhouden om zaken te doen in de Emiraten. Ondanks culturele verschillen is er veel ruimte voor vrouwen in het bedrijfsleven en wordt dit steeds meer gestimuleerd door de overheid.