<  NIEUWS
Dubai in top 3 Logistieke infrastructuur
14 mei 2018

Na Singapore en Hong Kong neemt Dubai de derde plek in op de wereldranglijst qua de logistieke infrastructuur. Dit is gepubliceerd in het rapport van Knight Frank ‘Dubai Industrial Future’.

Als onderdeel van de economische diversificatieplannen UAE Vision 2021 en Dubai Industrial Strategy 2030, wordt de ontwikkeling van de industriële sector gezien als een belangrijke strategische doelstelling voor het lange termijn succes van een duurzame economie.

In de laatste tien jaar noteerde de sector een groei van 10,7%. Dit is mager in vergelijking met Hong Kong 42,0%, Singapore 59,6% en Shanghai 85,8%. Om de groei van deze steden te ondersteunen heeft Dubai de laatste jaren zwaar geïnvesteerd in de infrastructuur en vervoersmogelijkheden, waardoor zij nu op de derde plaats wereldwijd staan.

Het huidige toegankelijkheidsniveau, gecombineerd met de strategische locatie en de luchtvrachtvolumes zorgen ervoor dat Dubai kan concurreren op wereldniveau. De relatief betaalbare industriële huurprijzen dragen hier aan bij. De prijs per vierkante meter ligt op $103.

De groei in de sector heeft Dubai gepositioneerd als een internationaal knooppunt voor logistiek en handel. Met de toekomstige investeringen die gepland zijn, streeft Dubai ernaar de komende jaren hoger te eindigen op de wereldranglijst.