<  NIEUWS
Eerste containertrein van Amsterdam naar China vertrokken
8 maart 2018

Naast Rotterdam heeft Amsterdam nu ook een directe treinverbinding met China. Op woensdag 7 maart is de eerste containertrein van maar liefst 630 meter lang via de historische Zijderoute vertrokken.

De containertrein legt in zestien dagen 11.000 kilometer af. Daarmee is het een goedkoper en milieuvriendelijker alternatief  dan luchtvracht en sneller dan zeevracht.

Vanuit Amsterdam legt de containertrein de rit af door Duitsland, Polen, Wit-Rusland, Rusland, Kazachstan, waarna deze vervolgens de Chinese grens benadert. Daar worden de containers overgeladen op een andere trein, omdat de sporen niet op elkaar aansluiten.

Vanuit Nederland zullen er veel baby- en kindervoeding, alcoholische dranken, auto-onderdelen en luxe textielproducten richting China gaan. Andersom komt er vooral kleding mee terug.

Steeds meer verbindingen tussen Chinese steden en West-Europa vloeien uit het One-Belt-One Road project, opgezet door de Chinese president Xi Jinping. Hij trok er in 2017 400 miljard euro voor uit om een betere infrastructuur naar Europa aan te leggen.

Wilt u de voordelen van transport per trein ondervinden? Vraag dan een offerte of meer informatie aan bij uw Jordex contactpersoon.