<  NIEUWS
Eerste vertical farm geopend in Dubai
21 juni 2018

Bij een voorstelling van het Midden-Oosten wordt er vaak gedacht aan torenhoge wolkenkrabbers, woestijnzand en een helder blauwe zee, glinsterend in het zonlicht, maar niet aan landbouw. Toch is de eerste vertical farm geopend.

Door de hoge temperaturen, de droge en zoute grond en het toenemende watertekort zijn de productiekosten voor landbouw torenhoog. Het is dus niet verwonderlijk dat negentig procent van de voedselbehoefte geïmporteerd wordt.

Bodia betekent ‘oase’ in het Arabisch. In een binnenhuisomgeving worden groenten, zoals radijs, boerenkool, rucola en verschillende kruiden geteeld. De technieken die gebruikt worden komen voort uit Nederlandse tuinbouwinnovaties.

Badia Farms is de eerste commerciële verticale boerderij afgestemd op de VAE Vision 2021, om te werken aan een duurzame toekomst en watergebruik te verminderen. Het ecosysteem gebruikt negentig procent minder water dan landbouw op open grond in de Verenigde Arabische Emiraten. Daarnaast helpt het om de milieubelasting van wereldwijde transporten van versproducten te reduceren.