<  NIEUWS
Explosie havengebied Beiroet
5 augustus 2020

De enorme aanslag in Beiroet heeft rampzalige sporen in het havengebied van de Libanese hoofdstad achtergelaten. Zeker honderden mensen zijn om het leven gekomen, gebouwen zijn verwoest en de haven ligt in puin.

De explosie vond gistermiddag plaats in een loods op een pier in het hart van de haven. Daar lag 2700 ton ammoniumnitraat opgeslagen, dat al zes jaar lang in het magazijn lag te verstoffen. Deze uiterst explosieve stof wordt op grote schaal als kunstmeststof gebruikt en is in combinatie met een brandbare stof een veel gebruikte vervanger van dynamiet.

Volgens Lloyd’s List Intelligence (LLI) lagen er op het moment van de explosie dertien schepen in de haven, waaronder de containerreus CMA CGM Lyra van 11.356 TEU. Of de schepen beschadigd zijn is nog niet bekend. De onderzoeken lopen volop.

De huidige situatie in de Libanese haven kan nog niet goed in kaart worden gebracht. Wel kunnen we rekening houden met vertragingen en eventuele bijbehorende congestie. Voor (aan)vragen of meer informatie over de huidige situatie kunt u contact opnemen met uw accountmanager.

Moeten goederen snel van of naar Beiroet getransporteerd worden? Dan is luchtvracht een goede optie. Het vliegveld van Beiroet is volledig operationeel en onze collega’s van Jordex Air Cargo helpen graag!