<  NIEUWS
Gewichtsrestricties tijdens Spring Thaw
19 februari 2021

Tijdens Spring Thaw, de dooiperiode in Canada, gelden er in de provincie Quebec gewichtsrestricties om schade aan het wegennetwerk te beperken. Deze periode vangt 8 maart aan en loopt afhankelijk van het weer door tot 21 mei.

Bij de overgang van winter naar de lente dooit het vaak zo hard dat het wegennetwerk kan worden aangetast door de overmatige hoeveelheden smeltwater. Daarom stelt de Canadese overheid in deze periode gewichtsrestricties in voor het maximum laadgewicht dat is toegestaan om per truck over de weg te vervoeren in de provincie Quebec, Canada. Het maximum te laden gewicht verschilt per container en per rederij.

Elke lading die gedurende deze periode in Quebec wordt vervoerd, kan extra kosten met zich meebrengen wegens verandering van uitrusting en/of gebrek aan beschikbaarheid van vrachtwagens. De lading dient gelijk over de containervloer verdeeld te worden. Dit is de verantwoordelijkheid van de aflader.

Voor Spring Thaw 2021 zijn de voorspelde begindata van de periode voor het beperken van laadgewicht opgedeeld in de volgende dooizones:

  • Zone 1; maandag 8 maart (00:01) tot vrijdag 7 mei (23:59)
  • Zone 2; maandag 15 maart (00:01) tot vrijdag 14 mei (23:59)
  • Zone 3; maandag 22 maart (01:01) tot vrijdag 21 mei (23:59)

Afhankelijk van de ontwikkeling van de weersomstandigheden kan het begin en einde van de periode waarin de belasting beperkt is, worden vervroegd of uitgesteld.

Voor vragen kunt u terecht bij Noord-Amerika specialist Roderik van Rosse.