<  NIEUWS
Gewichtsrestricties wegtransport Mexico
2 februari 2018

Verscheept u naar of vanuit Mexico? Houd er rekening mee dat er in Mexico gewichtsrestricties gelden voor het transporteren over land, op het maximaal te beladen gewicht van containers.

In het document NOM-012-SCT-2-2014 van het Mexicaanse Secretariaat voor Communicatie en Transport staan de maximale afmetingen en gewichten voor vracht- en passagiersvervoer over de weg. Deze regelgeving is al sinds 2015 van toepassing. Het transporteren van goederen boven het maximum gewicht kan, in het geval van controles door Mexicaanse autoriteiten, leiden tot boetes. Omdat deze gewichtsrestricties niet gelden voor het zeevervoer van en naar Mexico, dient u in het geval van voor- of natransport rekening te houden met de lokale regelgeving voor wegvervoer.

Het maximale gewicht dat van toepassing is, wordt onder andere door de afstand en type vrachtwagen bepaald. Ook verschilt het in het geval van single (één) of tandem (twee) containers per vrachtwagen. Voor single vervoer kan er over het algemeen worden uitgegaan van een maximum van ongeveer 23 ton nettogewicht per container, exclusief het gewicht van de container (tare weight) en in het geval van tandemvervoer ongeveer 21 ton per container.

Bij overgewicht wordt er vaak voor alternatief vervoer, over de weg of via het spoor gekozen of om de vracht via een transportbedrijf over te laden. In sommige gevallen kunt u tegen een toeslag beperkte overgewicht (tot maximaal 1 ton) bijbetalen.

Ook in Mexico werken wij nauw samen met onze lokale agent. Indien u een vraag heeft over de transportmogelijkheden in Mexico,  kunt u contact opnemen met Celeste Flores.