<  NIEUWS
Haven Xiamen breidt uit
24 augustus 2020

Nummer 15 van ’s werelds grootste containerhavens en de nummer zeven van China, Xiamen Port, kondigt uitbreiding van een nieuwe containerterminal aan. Met de ontwikkeling van Xiamen Xiang’an Terminals ontstaat 910.000 extra TEU overslagcapaciteit en worden twee ligplaatsen voor grote schepen gerealiseerd.

De Chinese regering heeft onlangs ingestemd met het voorstel van de haven om een sterk geautomatiseerde containerpier voor ultragrote containerschepen te bouwen in het noorden van de stad.

Het project moet de eerste diepzeehaven in het noordelijke Xiang’an-havengebied ontwikkelen. Tot nu toe maken zeer grote en ultragrote containerschepen uitsluitend gebruik van de containerterminal Haicang, in het zuidwestelijke havengebied van Xiamen.

Het nieuwste uitbreidingsgebied van Xiamen Port, Xiang’an, biedt tot nu toe slechts één kleine containerterminal (zie afbeelding). De huidige terminal richt zich op de Chinese binnenlandse handel en behandelt middelgrote schepen van exploitanten zoals Quanzhou An Sheng Shipping.