Geplaatst op:

Havenontwikkelingen on top

Naast dat Rotterdam zijn zinnen zet op duurzamer worden, investeert de haven graag in passieve infrastructuur. Daarmee stoomt de haven zich klaar om de beveiligingsapparatuur uit te breiden met havenontwikkelingen als de autonome drone.

Met innovatieve oplossingen wil men onder andere de beveiliging van het havengebied verder uitbreiden en verbeteren. Een van de nieuwste ontwikkelingen op dit gebied is de autonome beveiligings-drone, waar in andere havens al mee getest wordt.

De uitstoot in Rotterdam is momenteel goed voor een vijfde van de landelijke CO2-uitstoot. Met de oprichting van een speciaal fonds wordt er 100 miljoen euro vrijgemaakt om duurzame energie aan te drijven in regio Rotterdam. De eerste stap naar een klimaatneutrale stad.

Het recyclen van plastics, realiseren van infrastructuur voor waterstof, de grootschalige opslag van energie en de verdere elektrificatie van industrie en vervoer zijn projecten die het fonds wil aanpakken.

Daarnaast wordt de logistieke sector steeds meer afhankelijk van data. Om voor snellere data-uitwisseling te zorgen binnen de logistieke sector, bouwt Port of Moerdijk aan een 5G-netwerk, dat zorgt voor een snellere uitwisseling van data van bijvoorbeeld camera’s, sensoren en drones.

De autonome drone die al op meerdere locaties in Europa in gebruik wordt genomen fungeert als vliegende beveiligingscamera en zou ook in Rotterdam een absolute game changer binnen de beveiliging kunnen worden. Deze drone is autonoom, vliegt en navigeert zelf en is de uitvinding voor het uitwisselen van data bij surveillance en inspectierondes. Bekijk in de video wat voor toegevoegde waarde het autonome drone systeem kan bieden voor de haven.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=2yWqmmFczxA&t=3s[/embed]

Laatste nieuws