<  NIEUWS
Incoterms 2020; de wijzigingen
11 november 2019

Vorige maand deelden we een video over de Incoterms 2020. Deze maand zetten we de wijzigingen op een rijtje.

Vanaf 1 januari 2020 zijn de nieuwe Incoterms van kracht; de wereldwijd erkende leveringsvoorwaarden voor internationale handel. Dit zijn de belangrijkste wijzigingen.

  • De afkorting Delivered at Terminal (DAT) is gewijzigd in DPU (Delivered at Place Unloaded). De plaats van bestemming kan iedere plaats zijn en hoeft niet alleen een terminal te zijn. Voorwaarde aan het gebruik van deze Incoterms-conditie is wel dat het een plaats is waar de goederen gelost kunnen worden. Het lossen is namelijk een verplichting van de verkoper.
  • Het is nu mogelijk om het vervoer van goederen met eigen vervoersmiddelen te regelen bij Delivery at Place (DAP), Delivery at Place Unloaded (DPU), Delivered Duty Paid (DDP) en Free Carrier (FCA).
  • Aan Cost Insurance and Freight (CIF) en Carriage and Insurance Paid to (CIP) zijn verschillende niveaus van verzekeringsdekking toegevoegd. Zo dient de verkoper bij CIP een verzekering met hogere dekkingsgraad (Institute Cargo Clauses A) overeen te komen.
  • Free Carrier (FCA) voorziet nu in de behoefte van on-board bills of lading. Dit is vooral erg gewild bij banken wanneer er betaald wordt onder een L/C.